Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

5 tipů, kam na výlet na motorce pro zkušené motorkáře

Výlety na motorce po Evropě jsou pro mnohé vrcholem motorkářské sezóny. Náročnější horské moto trasy lákají na dobrodružnou dovolenou na dvou kolech všechny, kteří už si osvojili techniku jízdy a nebojí se zdolávání nových výzev. Kam na výlet na motorce po evropských horách?

Tipy na moto trasy

Míst, kam se vyplatí vyrazit na vzrušující moto výlet, je po Evropě celá řada. Především horské trasy si v sedle motorky královsky užijete.

Großglockner v Rakousku

Großglockner Hochalpenstraße je jednou z nejznámějších vysokohorských silnic, proto od ní nečekejte poklidnou soukromou projížďku, snad jen brzy ráno, kdy davy dalších motorkářů ještě spí. Budete-li mít budík a trochu štěstí, užijete si nerušenou jízdu po asi 50kilometrovém úseku do výšky téměř 2500 m n.m. Na cestě lze odbočit k několika vyhlídkám, které byste si neměli nechat ujít. 

Průsmyk Stelvio v Itálii

Průsmyk Stelvio v italských Alpách leží blízko hranice se Švýcarskem a je obklopen Národním parkem Stelvio. Klikatí se jím vysokohorská silnice Passo dello Stelvio, která je známá tím, že jí prochází jedna z etap cyklistického závodu Giro d’Italia a také je snem každého motorkáře. Serpentinami vystoupáte až do výšky téměř 2800 m n.m., takže teplé motorkářské oblečení se vám bude určitě hodit. 

Transfăgărășan v Rumunsku

Transfăgărășan neboli Transfagaraš je jedna z nejmalebnějších silnic na světě. Motorkáři oblíbený, asi 90kilometrový horský úsek prochází hranicí provincií Transylvánie a Munténie. Pro dokonalý zážitek z jízdy zvolte projížďku ze severní strany od obce Cartisoara. Cestou vás uchvátí také vodopády na řece Arges. 

Výlety na motorce do horských oblastí vyžadují velmi kvalitní moto pneumatiky

Col de Turini ve Francii

Horský průsmyk v okrese Nice je známý především díky tomu, že jde o jeden z nejnebezpečnějších úseků soutěže Rally Monte Carlo. Je obklopen nádhernými horskými scenériemi, které ovšem pro vysokou náročnost moto trasy budete obdivovat pouze při zastávkách nebo velmi pomalé jízdě. 

Route 63 v Norsku

A ještě jednou horská moto trasa, tentokrát severně od nás. Tzv. Trolí stezka je asi nejznámější norskou silnicí, kterou tvoří ostře řezané serpentiny stoupající až do výšky 800 m n.m. lemované krásnou přírodou. Na samém vrcholu najdete vyhlídkovou plošinu, ze které je vidět nádherný vodopád Stigfossen

Zlákala vás nabídka oblíbených moto tras pro zkušené jezdce? Připravte se na nezapomenutelnou dovolenou na motorce!

A nezapomeňte při cestách za zážitky ani na bezpečnost! Pokud chcete mít jistotu, že vaše brzdná dráha bude mít minimální délku a že vám to v zatáčce na mokré vozovce nepodklouzne, doporučujeme pořídit nové kvalitní obutí.

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru