Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

AZ pneu moto team: odstartovali jsme nový projekt, který podporuje profesionály i nadšence

Motorky jsou naše vášeň, a proto to jednou přijít muselo – máme svůj vlastní motocyklový tým. Mezi jeho členy najdete motocrossové a enduro jezdce, okruhové talenty, ale i nadšeného cestovatele, který jen letos během putování po Íránu natočil 5600 kilometrů. Pojďte se blíž se všemi seznámit.

Tým motorkářů AZ pneu

V našem týmu najdete zástupce kategorie motocross, enduro i superbike.

Myšlenka podpory mladých motocyklových závodníků v nás zrála už nějakou dobu. Dlouho jsme ale zvažovali, jakým směrem se vydáme. Okruhy, motocross, enduro nebo cestovní enduro? Nakonec vyhrály všechny kategorie. 

Smysl to dává dvojnásob, protože jsme největším prodejcem moto pneumatik v Česku i na Slovensku a většina našich zaměstnanců jsou zapálení motorkáři. I to je důvod, proč se tomuto segmentu věnujeme, rozumíme mu a daří se nám v něm.

Kdo jezdí za AZ pneu moto team?

V našem týmu je celkem 9 jezdců, kteří reprezentují různé závodní a věkové kategorie, ale také vášnivý cestovatel, který se každoročně vydává za dobrodružstvím za sedmero řek i hor. Abychom nikomu nenadržovali, představíme vám je spravedlivě podle věku od nejmladšího. 🙂

Jakub Ladner, 12 let, motocross – Gas Gas MC 85

Jakub poprvé osedlal svou motorku, když mu bylo 6 let, a nyní se plně věnuje závodění v seriálu Slezský MX Cup a Slovácký pohár. Jeho největšími úspěchy jsou 2. a 3. místo.

Jakub Ládner na závodech Slezský MX Cup

Jakub svůj talent na závodech seriálu Slezský MX Cup rozhodně neskrývá.

Jan Kutlák, 13 let, motocross – Husqvarna TC 85

Honza je takříkajíc Jakubovým „bratrem ve zbrani“. Sedí na motorce také od svých 6 let a v současnosti se motocrossu věnuje na plné obrátky. Stejně jako Jakuba ho můžete vidět závodit v seriálu Slezský MX Cup.

Jan Kutlák se svým strojem Husqvarna TC 85

Honza na své první velké úspěchy teprve čeká, ale na trati už teď ukazuje, že se máme na co těšit.

Dominik Hruška, 15 let, okruhy – PBS Rivale GP

Dominik usedl na závodní bike teprve před 2 lety a jak je vidět, má velký talent. Závodí v seriálech Rival Trophy a Motoriders a pravidelně se umisťuje na bedně. V další sezoně plánuje Mistrovství České republiky.

Dominik Hruška na PBS Rivale GP

Dominik si už na Rival Trophy dojel pro 3., 2. i 1. místo.

Ondřej Stupka, 19 let, enduro – KTM 250 EXC-F SIXDAYS 2023

Ondra Stupka je enduro závodník a poslední 3 sezony ukazuje, že to myslí vážně. Svůj talent a píli předvedl loni na Mistrovství České republiky v kategorii MČR I, kde ve dvou závodech dojel na 3. místě. Ještě lépe se mu dařilo na Mezinárodním mistrovství Slovenska v kategorii kadet – v Lišově, Paradu a Nagytarcu stanul oba závodní dny na stupínku nejvyšším.

V sezoně 2023 začal jezdit Mistrovství ČR v kategorii MČR I E1 a MČR I absolutně. Dvě 3. místa v tomto seriálu jsou dalšími úspěchy Ondry, stejně jako 1. místo v countrycrossu ve slovenské Domaniži v kategorii E1 profi.

Ondra Stupka na svém enduru KTM

Ondra vyhrál nespočet závodů i v motokrosu, například Zdechovskou grapu.

Daniel Šnajder, 26 let, motocross – Kawasaki KX250F

Danielovi přirostla motorka k srdci už ve 4 letech. Momentálně závodí v seriálech Slezský MX Cup a Slovácký pohár, kde se pravidelně umisťuje se svou Kawasaki KX250F na stupních vítězů. Daniel ve svých 26 letech může s hrdostí předávat zkušenosti svým mladším týmovým kolegům.

Závodník Daniel Šnajder na MX trati

Daniel se v závodech pravidelně umisťuje na bedně a ve svých 26 letech může s hrdostí předávat zkušenosti mladším kolegům.

Pavel Groh, 48 let, hard enduro – KTM EXC 350

Pavel jezdí od 14 let a nejzajímavější závody, které za svoji kariéru jel, byly šestidenní závody ISDE ve Španělsku a třídenní závody ERZBERG v Rakousku. Účastnil se ale i dalších závodů na Slovensku, v Německu, Maďarsku, Chorvatsku a dalších zemích. 

Po zranění ramene a krátké odmlce se díky motivaci být v našem týmu rozhodl znovu závodit a ještě tento rok plánuje jet extrémní cross country Memoriál Libora Podmola. Příští rok se chystá závodit v seriálech v Moravskoslezském kraji.

Pavel Groh na závodech hard enduro

Hard enduro je atraktivní disciplína, která se jezdí na trochu jiném „písečku“ než klasické enduro.

Marek Stibor, 48 let, přírodní okruhy – Kawasaki ZXR 750 a Aprilia RSV4

Markovi učarovaly motorky v jeho 10 letech, kdy už vlastnil pionýr Jawa. Později se skrze závody veteránů propracoval do třídy supertwin a superbike. V letošní sezoně závodí na své Kawasaki v kategorii klasik superbike OPEN a na Aprilii v kategorii superbike. Na přírodních okruzích mu to jde nejlépe. Dosavadní výsledky sezony 2023 mluví za vše:

  • Jarní cena Brna – v obou závodech 1. místo
  • Slovácký okruh – 1. místo
  • Kopčany – 1. místo
  • Dolný Hričov – v obou závodech 1. místo
  • Velká cena Slovenska – v obou závodech 1. místo

Marek Stibor na závodech s Aprilií RSV4 2017

Marek by ještě pár let rád nechával mladší generace jezdců za sebou. Zatím mu to vychází. 🙂

Bohdan Schaal, 50 let, přírodní okruhy – Honda CBR 1000 RR Fireblade

Bohdan jezdí na motorce od 12 let. Začínal na pionýru a babetě, teď sedlá svou „ohnivou čepel“. Je Markovým traťovým kolegou na přírodních okruzích a také naším kolegou – v AZ pneu se specializuje právě na motorky a moto pneu.

Bohdan Schaal závodí na přírodním okruhu

Když zrovna nevyřizuje požadavky našich zákazníků z pohodlí kancelářské židle, sedlá Bohdan svou Hondu. Na přírodních okruzích se umisťuje okolo 4. místa.

Dalibor Hrbáč, 59 let, cestovatel – BETA 4.0 ALP

Na rozdíl od předchozích jezdců nemá Dalibor vášeň pro rychlost. Je to srdcem pohodář-cestovatel, který rád poznává cizí krajiny. Svou pravidelnou dávku adrenalinu si doplňuje na cestách za hranice všedních dní na své Betě, ale občas přesedlá i na HONDA CRF 1000L nebo KTM EXC 350 SIXDAYS.

Loni dojel za 22 dní z Opavy do Gruzie, přičemž se nájezd jeho krasavice zvýšil o 5 900 km. Letos v květnu navázal na tuto cestu a z Tbilisi se vydal poznávat krásy Íránu. Ujel 5 600 km. V příštím roce plánuje trasu delší než 6 000 km z Jerevanu k Aralskému jezeru a dál přes Uzbekistán a Tádžikistán až k hranicím Kyrgyzstánu.

Cestovatel Dalibor Hrbáč vyjel poznávat Írán

Dlouhé cesty na motorce jsou poměrně obtížnou disciplínou a své o tom ví i Dalibor. Odměnou jsou však dechberoucí výhledy.

AZ pneu poskytuje zázemí

Jak jste se mohli přesvědčit, AZ pneu moto team sdružuje jezdce ze všech kategorií, od dětí až po dospělé. Nabízí jim podporu, zázemí a možnosti pro rozvoj jejich talentu a zkušeností, ale i pro objevování krás v dalekých končinách. Chcete je podpořit i vy? Přijďte jim fandit třeba na některý nadcházející závod. Průběžně vás o nich budeme informovat na našich sociálních sítích Facebook nebo Instagram.

 

Prohlédnout nabídku moto pneu

 

Zdroj fotografií: AZ pneu, archiv jezdců, Motoriders

Nahoru