Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Kde se v Česku nejlépe řádí na čtyřkolce?

Adrenalinová jízda na čtyřkolce má své kouzlo a rozhodně stojí za to si ji vyzkoušet. Možná vás překvapí, že je v Česku spousta míst, po kterých se můžete prohánět bahnem, lesem i kopcovitým terénem bezpečně a legálně. Většina offroad parků přitom myslí i na ty, kteří s řízením čtyřkolové saně nemají žádné zkušenosti a řídítek čtyřkolky se chopí poprvé v životě. Na zkušenější jezdce a majitele vlastních silných strojů pak čekají motokrosové dráhy, které jsou rozesety po celé republice.

Jezdkyně na čtyřkolce v horách

V České republice je celá řada offroad areálů, kde si může na čtyřkolce bezpečně a legálně zajezdit začátečník i zkušený jezdec.

Objevujte krásu Vysočiny ze sedadla čtyřkolky

Nezapomenutelné okamžiky na čtyřkolce prožijete v Outdoor parku Bílek, který se nachází nedaleko Chotěboře na Vysočině. V areálu parku najdete tři upravené tratě různých obtížností, které uspokojí jak naprosté začátečníky, tak zkušenější jezdce. 

Pokud vás jízda v uměle vytvořeném terénu dvakrát neláká, můžete si sjednat výlet na čtyřkolce se zkušeným průvodcem. Během několikahodinové cesty budete obdivovat krásu Železných hor a Českomoravské vrchoviny. Při korzování ve čtyřkolkách projedete náročnější sjezdy i stoupání, vychutnáte si jedinečné výhledy z kopců a nebudete ochuzeni ani o jízdu v bahně nebo vodě.

Výlety po okolí jsou primárně určené pro majitele řidičského oprávnění skupiny B, protože  některé přejezdy jsou vedeny po veřejných komunikacích. Pokud ŘP nevlastníte, nezoufejte. Průvodce v případě zájmu připraví trasu mimo veřejné cesty. Výlet na čtyřkolce má své kouzlo i v zimním období, kdy se síla pohonu 4×4 projeví naplno.

Offroad park Dobřany je známý 24hodinovým maratonem

Poblíž Dobřan u Plzně narazíte na oblíbený offroad park, který se proslavil mimo jiné pořádáním populárního 24hodinového maratonu terénních aut. Součástí každoročně pořádaného maratonu je také závod čtyřkolek, a to v kategoriích děti, junioři i dospělí. Offroad park Dobřany je částí kopce Šlovický vrch, která je vyhrazena právě pro jízdu nejrůznějších terénních vozů. V parku se můžete projet na čtyřkolce v době, kdy se žádné závody nekonají, a vyzkoušet si tak jednu z nejoblíbenějších tratí pro terénní vozy a cross motocykly u nás.

Užijte si adrenalinovou jízdu v Ořechově u Brna

Pokud hledáte ráj příznivců quad strojů někde na Moravě, zavítejte do Ořechova u Brna. Nachází se zde Army park Ořechov, ve kterém nechybí 400 metrů dlouhá trať upravená právě pro jízdu na čtyřkolkách. Trať je připravena tak, aby si mohli užít jízdu jak začátečníci, tak zkušenější řidiči. I když jde o trasu rekreační, nikoliv závodní, přesto v ní nechybí řada zatáček, muld nebo vyvýšenin. Vlastní čtyřkolku potřebovat nebudete. Trasu projedete na stroji Yamaha Breeze YFA 125 a po celou dobu budete pod dohledem zkušeného instruktora.

Bez ohledu na míru zkušeností se však při jízdě na čtyřkolce hodí jakékoliv chrániče na motorku, protože zvláště při divočejší jízdě v terénu se i na čtyřech kolech můžete škaredě potlouct.

Vyrazte na čtyřkolky do Krkonoš

Plánujete dovolenou v Krkonoších a chtěli byste si ji zpestřit adrenalinovou jízdou na čtyřkolce? Přímo v Harrachově narazíte na půjčovnu čtyřkolek, se kterými můžete projet nedaleké doporučené trasy. Součástí půjčovny je také cvičná trať, ve které si osvojíte všechny manévry se čtyřkolkou ještě před tím, než vyrazíte do ostrého terénu. Můžete si zapůjčit i dětskou čtyřkolku, a tak si offroad korzování užije celá vaše rodina.

Motokrosové tratě jsou rozesety po celé republice

Pokud máte vlastní užitkovou nebo závodní čtyřkolku a hledáte trať pro zkušenější jezdce, porozhlédněte se po motokrosových tratích. V Česku se nachází více než sto tratí pro motokros a mnohé z nich jsou vhodné i pro jízdu na čtyřkolkách. Většinu tratí spravují místní motokrosové kluby, které zajišťují jejich údržbu i pronájem. Stačí otevřít mapu a podívat se, kde se nejbližší trať nachází.

Vyrazíte-li do některého z offroad parků, kde vám čtyřkolovou mašinu zapůjčí, její technický stav řešit nemusíte. Pokud ale máte svou vlastní čtyřkolku, musíte se o ni pořádně starat a vybrat správné pneumatiky, které vás podrží v jakémkoliv terénu. A pokud se čtyřkolkou pojedete i po silnici, nezapomeňte na motolékárničkureflexní vestu, které patří do povinné výbavy.

 

Vybrat kvalitní pneu pro čtyřkolku

 

Zdroj fotografie: Depositphotos.com

Nahoru