Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Opravná sada pneu dokáže vyřešit defekt do 15 minut!

Defekt pneumatiky může potkat i toho nejzkušenějšího řidiče. Postihne-li vás na cestě tento nepříjemný problém, máte hned několik možností, jak postupovat. Poradíme vám, jak situaci vyřešit rychle, efektivně a bez vysokých nákladů na odtahovou službu.

Jak řešit defekt pneumatiky?

Prevence je základ. K defektu pneumatiky snáze dojde z důvodu nadměrného opotřebení, jízdy na podhuštěných pneu nebo při přetížení vozidla. Mohou ovšem nastat situace, při kterých ani sebelepší péče o pneumatiky nezabrání jejich proražení. Častou příčinou je jízda po nekvalitním povrchu nebo parkování u obrubníku. Píchlou pneumatiku můžete na místě vyřešit třemi způsoby.

Asistenční služba

Pro vyřešení defektu můžete zavolat asistenční službu

1. Kontaktovaní asistenční nebo odtahové služby

Zavolat při defektu pneumatiky odtahovou službu je sice pohodlné řešení, ale musíte počítat s vysokými náklady i časem, který odtahem strávíte. Náklady na odtah vozidla se navíc zvyšují dojezdovou vzdáleností od větších měst.

Výměna pneumatiky

Píchlou pneumatiku nemusíte hned vyměňovat. Stačí použít opravnou sadu na pneu.

2. Výměna pneumatiky za rezervní

Na výměnu pneu za rezervní už potřebujete kromě heveru a sady klíčů určitou zkušenost a zručnost. Už od roku 2009 však není rezervní kolo součástí povinné výbavy. Pokud tak rezervu nevozíte, je vaší povinností mít po ruce sadu na opravu defektu pneumatiky.

3. Opravná sada pneu

Sada na opravu defektu pneumatiky je nejrychlejší a efektivní řešení problému. Hlavní roli v ní hraje těsnící hmota obsahující směs vláken, polymerů a tuhnoucích činitelů. Jak používat opravnou sadu pneu, si vysvětlíme krok za krokem na příkladu těsnící hmoty SLIME. Více o tomto neocenitelném pomocníkovi na cesty se dočtete v článku Opravné sady SLIME na defekty pneumatik.

Jak použít sadu na opravu defektu pneumatiky?

  • Odšroubujte nástavec z konce černé čepičky a použijte ho k vyjmutí vložky z ventilu defektní pneumatiky.
  • Připojte přiloženou hadičku jedním koncem k lahvi s těsnící hmotou a druhým k ventilu pneumatiky.
  • Z lahve vymáčkněte požadované množství hmoty.
  • Pomocí vzduchového kompresoru dohustěte pneumatiku na doporučený tlak.
  • Vyjměte hadičku a našroubujte zpět vložku ventilu.
  • Působením odstředivé síly při otáčení kola se hmota dostane k defektu a utěsní ho.

Opravná sada pneu nezabere tolik místa jako rezervní pneumatika a je navíc multifunkční. Můžete ji využít i na opravu míčů, matrací a nafukovacích hraček. Investice se vám určitě vyplatí, neboť pořizovací náklady nepřekročí cenu rezervní pneumatiky a opravnou sadu můžete použít opakovaně.

Zdroj fotografií: Pixabay.com

Nahoru