Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Provětrejte klimatizaci ve vašem autě se slevou 300 Kč

V létě už si málokdo dokáže představit jízdu v autě bez zapnuté klimatizace. I některé jarní dny už nám napověděly, že teploty se zřejmě budou šplhat až k tropickým hodnotám.

Abychom cestování vyhřátým autem přežili bez úhony, musíme i klimatizaci čas od času provětrat. Její útroby se totiž stávají zásobárnou bakterií a jiných mikroorganismů, plísní, pylů či prachu. Při nedostatečné údržbě je celý tento koktejl vypouštěn přímo mezi pasažéry do kabiny. A vdechování těchto látek může způsobovat problémy nejen alergikům.

Připravte se na léto v AZ Pneu

Servis klimatizace je vhodné provést nejméně 2x ročně. Jeho součástí je výměna pylového filtru, vyčištění klimatizace a její desinfekce. Doplňuje se i chladicí médium, jehož běžný roční úbytek by se měl pohybovat kolem 15 % jeho hmotnosti. Pokud pozorujete větší únik chladiva, je pravděpodobné, že chladicí okruh někde netěsní. Nezapomínejte ale, že ne všechny části klimatizace dokážete zkontrolovat sami. Například množství chladiva posoudí pouze v odborném autoservisu, proto jeho návštěvu nezanedbejte.

Klimatizaci byste si měli nechat zkontrolovat a vyčistit ještě před začátkem letní sezóny. V autoservisu AZ Pneu v Opavě nyní na servis chladiva klimatizace dostanete slevu 300 Kč.

Tato akce běží od května a není časově omezená. Neváhejte také vyzkoušet naši loňskou novinku – dezinfekci interiéru za 290 Kč!

Klimatizace v autěÚdržba klimatizace by měla být samozřejmostí 2x ročně.

Jak tedy správně používat klimatizaci?

Rozdíl venkovní a vnitřní teploty by neměl přesáhnout 5 °C. Pokud se budete v autě vystavovat příliš nízkým teplotám, koledujete si minimálně o nachlazení, v horším případě o angínu či zatuhnutí svalů.

Abyste se vyvarovali zápachu z klimatizace, vypněte ji ještě před koncem cesty. Ze systému se tak dostane vlhkost, která společně s usazeným prachem tvoří plísně. Právě ty jsou původcem nepříjemného odéru uvnitř vozidla po zapnutí klimatizace.

Přijeďte do našeho autoservisu v Opavě, kde se vám postaráme o přípravu vašeho vozu před letní sezónou. Objednat se můžete zde.

 

Zdroj foto: az-pneu.cz

Nahoru