Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Snese nová celoroční pneumatika od Michelinu srovnání s nejlepšími zimními gumami?

Francouzský Michelin přichází s novinkou v segmentu celoročního obutí pro užitkové a lehké nákladní vozy. Jeho pneumatika jménem Michelin Agilis CrossClimate je připravena rozčeřit stojaté vody tohoto rybníčku s dezénem, který se nebojí jakéhokoliv povrchu. Co všechno tato pneumatika dokáže, se rozhodli vyzkoušet na vlastní kůži novináři z časopisu Tyres & Equipment.

Testovalo se přímo ve Francii

V únoru se vydali do Savojských Alp na test, kterým chtěl Michelin odborné veřejnosti ukázat, že jeho nová celoroční pneumatika nebude žádná Popelka a snese srovnání s těmi nejlepšími zimními gumami. Test probíhal v místě, které Michelin pro praktické jízdní zkoušky využívá už více než 20 let – v horském průsmyku Col de la Bonette.  

Tato vysokohorská silnice byla v době testu pod sněhem, takže nabízela ideální podmínky pro pěkně tvrdou zkoušku nového obutí. Dvanáctikilometrový úsek začíná v 1800 m.n.m. a končí o 600 metrů výše, což skýtá možnosti získat přehled o jejím chování na rozdílných vrstvách sněhu, při rozjezdu do kopce i při jízdě z kopce, to vše za zimních podmínek.

Vzorek pneumatiky Na vývoji nové celoroční pneumatiky Michelin Agilis CrossClimate se podíleli také samotní řidiči.

Co můžeme čekat?

Podle časopisu Tyres & Equipment je nová Michelin Agilis CrossClimate věrná svému jménu a jeví se jako velmi agilní i v náročných podmínkách. Vlastnostmi se výrazně podobá zimní pneumatice Agilis Alpin. Během dvoudenního testování prokázala schopnost poprat se i s ryze zimními podmínkami se ctí a vysloužila si tak uznání všech, kteří se testů zúčastnili.

Michelin vyšel vstříc připomínkám běžných i profesionálních řidičů a jejich poznatky zohlednil při vývoji. Vznikla tak pneumatika, která má ambice být letní pneumatikou se schopnostmi zimních. Dezén je tvořen s důrazem na dobrou ovladatelnost, výrobce ale myslel i na bezpečnost a odolnost vůči proražení či poškození.

V nabídce bude tato celoroční pneumatika pro užitkové vozy prozatím v rozměru 195/65 R15, do roka by ale měla na trh přijít i ve většině těch zbývajících. Sledujte náš e-shop, kde bude brzy k zakoupení. Zatím si můžete vybrat z nabídky ostatních pneumatik, ať už sháníte užitkové či osobní pneumatiky.

 

Zdroj foto: Flickr.com

Nahoru