Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Test letních pneumatik 2018: pneumatiky pro nižší střední třídu

Kvalitní letní pneumatiky jsou jedním z nejdůležitějších kritérií bezpečnosti při jízdě a brzdění. Při výběru letních pneu proto berte v potaz nejen technické parametry, ale sledujte také aktuální výsledky testů pneumatik, které vám mohou o jejich vlastnostech leccos napovědět.

Hledáte pneu s nejlepšími jízdními vlastnostmi? Německý autoklub ADAC provedl nezávislý test letních pneumatik 2018 pro vozy nižší střední třídy.

ADAC test letních pneumatik 2018

Nezávislé testy německého autoklubu ADAC (Allgemeiner Deutscher AutomobilClub) se věnovaly zkouškám stability, jízdy a brzdné dráze na suchém i mokrém povrchu, ovladatelnosti vozu, hlučnosti, spotřebě a opotřebování pneumatik. Test letních pneumatik 2018 tentokrát proběhl na zkušebním vozidle VW Golf VII, na kterém se vystřídalo 16 letních pneumatik rozměrů odpovídajících převážně nižší střední třídě.

Výsledky testu letních pneumatik 2018 zde

Nezapomínejte, že pneumatiky představují jediné styčné body mezi automobilem a vozovkou. Vybírat tedy pouze podle nízké ceny, která bohužel často bývá rozhodujícím faktorem, se nemusí vyplatit.

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru