Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Test zimních pneumatik 2017: pneumatiky pro malé SUV

Potřebujete odolné zimní pneumatiky s perfektními jízdními vlastnostmi? Test zimních pneumatik 2017 vám může pomoci s výběrem. Německý autoklub ADAC (Allgemeiner Deutscher AutomobilClub) se tentokrát zaměřil na 16 modelů o rozměru 215/65 R 16 H.

Testování zimních pneumatik pro malé SUV 2017

 

Zajímají vás jízdní vlastnosti zimních pneumatik? Nezávislý test zimních pneu ADAC 2017 se tentokrát zaměřil na pneu o rozměru 215/65 R 16 H.

 

Kvalitní zimní pneumatiky musí být bezpečné jak na sněhu a ledu, tak i na suchu a za deště. Na těchto typech povrchů se testovala stabilita, brzdná dráha, ovladatelnost, hlučnost i spotřeba paliva. Vozem, který prověřoval vlastnosti jednotlivých modelů, byl VW Tiguan.  Mezi testovanými modely se našel jeden velmi kvalitní, ale i takový, který nelze řidičům doporučit. A jak tedy zkoušky dopadly?

Test zimních pneumatik 2017

Vítězem testu byly vyhlášeny zimní pneumatiky Dunlop SP Winter Sport 5, které vykazovaly výborné jízdní vlastnosti a současně se ukázaly jako úsporné. Jako jediné pneu z testovaných si vysloužily známku „dobré“.

Dalších 14 modelů bylo označeno za „dostačující“ kvůli mírným nedostatkům na různých typech povrchů, nejhůře však dopadly zimní pneumatiky Nankang Snow SV-2, jejichž jízdní vlastnosti na sněhu, ledu a mokru byly zcela nedostačující.

Podrobný test zimních pneumatik 2017 zde

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru