Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Testy pneumatik ADAC 2024: Vyberte si TOP obutí na léto

Zvažujete nákup nových pneumatik na léto? Sáhněte po těch nejlepších z aktuálního nezávislého testu ADAC. Představujeme vám vítězné modely, které zabodovaly v celkové bezpečnosti na suchu a mokré vozovce, ale i co do ekologické vyváženosti.

Testy letních pneu ADAC 2024

Vyjeďte do letní sezóny s kvalitním obutím, které vás nezklame v parném dni ani v dešti.

ADAC testoval 16 modelů v rozměru 215/55 R17

Hlavním kritériem v testu letních pneu ADAC 2024 byla bezpečnost jízdy na suchu a mokru, která má 70% váhu v celkovém hodnocení. Zbylých 30 % tvoří tzv. „ekologická bilance“ zahrnující např. spotřebu paliva, hlučnost pneumatik, valivý odpor nebo složení směsi, které by mohlo mít negativní vliv na životní prostředí. Z 16 testovaných modelů ani jeden vyloženě nepohořel a celková bilance je tedy pozitivní. Které pneumatiky vystoupaly na příčky nejvyšší?

Bronz bere Kumho Ecsta HS52

Tento model o sobě dal vědět už v testu ADAC 2023, kdy obsadil 8. místo v rozměru 205/55 R16. Čím Kumho Ecsta HS52 přesvědčily k tak dobrému letošnímu výsledku? Z hlediska bezpečnosti poskytují dobrou zpětnou vazbu i bezpečné chování na suché vozovce. Porotu pneumatiky zaujaly i při měření délky brzdné dráhy na suchu i mokru. Pouze „uspokojivý“ výsledek získaly za chování při aquaplaningu, celkově ale svým chováním na mokru obstály dobře. Zabodovaly i z hlediska předpokládaného kilometrového nájezdu a opotřebení, v celkovém environmentálním hodnocení jim však uškodila vyšší hmotnost.

Letní pneu Kumho Ecsta HS52

S Kumho Ecsta HS52 se můžete spolehnout na bezpečné chování na mokru i suché vozovce.

Druhé na bedně: Michelin Primacy 4+ 

Stálice na předních příčkách nezávislých testů letních pneumatik porota jednoznačně ohodnotila jako dobré z hlediska bezpečnosti. Testovaný rozměr měl dobrou zpětnou odezvu při řízení, choval se bezpečně na suchu i při jízdě na limitu a přesvědčil i krátkou brzdnou dráhou. Pneumatika bezpečně obstála i při manévrování na mokré vozovce. Z hlediska ekologické vyváženosti získaly Michelin Primacy 4+ druhé nejlepší hodnocení. A další plusy?

Letní pneumatiky Michelin Primacy 4+

Michelin Primacy 4+ dobře obstály při měření brzdné dráhy na suchu i mokru.

A vítězem se stává… Continental PremiumContact 7

Loňská novinka Continental PremiumContact 7 prošla testovací premiérou s nejlepším hodnocením v chování na suché i mokré silnici a v měření brzdné dráhy z rychlosti 100 km/h. Dle poroty ADAC jsou tyto prémiové pneumatiky absolutně bezpečné a snadno ovladatelné na mokru. Známku „uspokojivé“ získaly pouze za chování při aquaplaningu. A jak jsou na tom z hlediska ekologie? Pláště zabodovaly jak v předpokládaném kilometrovém výkonu, tak při posuzování opotřebení. Dobré hodnocení jim však těsně ušlo kvůli poměrně vysoké hmotnosti.

Letní pneu Continental PremiumContact 7

Nejnovější letní pneumatiky ze stáje Continental v testu přesvědčily svou absolutní bezpečností na suchu i mokru.

 

Kompletní výsledky testů letních pneu ADAC 2024

 

Vyberte si to nejlepší obutí na léto rovnou v našem e-shopu. Pokud jste z Opavy a okolí, rádi se postaráme i o přezutí vašeho dvoustopého miláčka. Stačí si rezervovat termín.

 

Rezervovat termín v pneuservisu

 

Zdroj fotografií: Depositphotos, AZ pneu

 

Nahoru