Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Testy zimních pneu, které vás dostanou do obrazu

Poohlížíte se po nových zimních pneumatikách pro váš vůz? Pak máte štěstí, protože právě zde pro vás budeme přehledně a stručně zpracovávat výsledky nezávislých testů zimního obutí pro různé druhy automobilů včetně informací, které pneumatiky bodují v jakých parametrech. Jste připraveni? Bezpečnostní pás máte zapnutý? Tak tedy nohu na plyn a můžeme vyrazit.

Jízda vozu po zasněžené vozovce
Nezávislé testy zimních pneumatik pro různé typy vozů vám přehledně prozradí, v kterých parametrech jsou které pláště silné a kde naopak pokulhávají. 

Německý časopis AutoBild otestoval více než 50 druhů zimních pneumatik

Zimní pneu na sněhu

Jak vybrat nejlepší pneu? Nejlepším řešením je spolehnout se na nezávislé testy renomovaných autoklubů a časopisů.

Časopis AutoBild otestoval více než 50 druhů obutí v rozměru 245/45 R18. Zajímá vás, které v testech dopadly nejlépe? Pojďme na to. Na první příčce se umístila pneumatika Michelin Pilot Alpin 5, vyvinutá pro osobní vozidla a SUV. Zaručí výraznou úsporu paliva a s tím související nižší opotřebení pneumatiky. Skvělých výsledků dosáhla také pneumatika Bridgestone Blizzak LM005, která díky špičkové práci japonských inženýrů hravě zvládne jakékoli zimní nástrahy. A na přední příčce se umístila též prémiová pneu Goodyear Ultra Grip Performance+ pro výkonné vozy, jež nabízí výbornou přilnavost na sněhu a ledu i při nízkých teplotách. 

Ale dobrých výsledků v testu dosáhly i další pneumatiky. Chcete vědět které? A zajímají vás podrobnosti? Pak pro vás máme kompletní přehled celého testu.

Test zimních pneu Auto Bild

Letošní test ADAC zimních pneu v rozměru 235/55R17 V má jasného vítěze

Pneu Michelin Pilot Alpin 5

Z testu jako jasný vítěz vyšla pneu Michelin Pilot Alpin 5. Na sněhu měla dokonce nejlepší výsledky ze všech testovaných.

Z testu 13 zimních pneumatik o rozměru 235/55 R17 V (do 240 km h) vítězně vyjela pneu s velmi vyváženým výkonemMichelin Pilot Alpin 5. Jako jediná získala dobré hodnocení ve všech důležitých kategoriích. Ostatní si sice také vedly dobře, ale vždy se našlo něco, v čem maličko pokulhávaly. Michelin Pilot Alpin 5 umožňovala přesnou jízdu na suchu, bezpečnost a jistotu na mokré vozovce a na sněhu měla nejlepší výsledky ze všech testovaných. Jednoduše šampion vhodný do jakéhokoli počasí.

Za premiantem jede v řadě několik pneu se srovnatelným výsledným hodnocením. První skupina zahrnuje tři modely, které si vedly dobře, ale při jízdě na suché vozovce příliš neoslnily. Jedná se o Goodyear UltraGrip Performance+ a Kleber Krisalp HP3, které jsou spolehlivé na mokru a na sněhu. Třetí ve skupině je Bridgestone Blizzak LM005, která si na mokru vedla nejlépe ze všech testovaných.

Obstojný výkon předvedly i Dunlop Winter Sport 5 SUV a Vredestein Wintrac Pro. Na suché i mokré vozovce se jim dařilo. Na sněhu to bylo už výrazně horší. Jsou ideální proto například do města, kde se se sněhem potkáte minimálně.

Test ADAC 235/55 R17 V

Jak dopadl test zimních pneu v rozměru 205/55 R16 H? Bylo to opravdu těsné!

Pneu Bridgestone Blizzak LM005

Výborný výkon na mokru zajistil zimním pneu Bridgestone Blizzak LM005 vítězství v tomto testu.

Čtyři pneu se ve výsledném hodnocení umístily těsně za sebou – to byl letošní test zimních pneu o rozměru 205/55 R16 H! Největší dojem udělala pneu Bridgestone Blizzak LM005, která všechny ostatní převálcovala svým výkonem na mokré vozovce. Na suchém a zasněženém podkladu si ale také vedla skvěle. Jedinou její nevýhodou je nejrychlejší opotřebení.

Těsně za ní se umístila trojice Michelin Alpin 6, Dunlop Winter Sport 5 a Hankook W452 Winter i*cept RS2. Ty na sněhu a suché vozovce předvedly naprosto srovnatelný výkon. Na mokru si z nich nejhůře vedla pneu Dunlop, která na druhou stranu prokázala vysokou odolnost proti opotřebení.

Test ADAC 205/55 R16 H

 

A schovali jsme sem i test celoročních pneu v rozměru 235/55 R17 – obstojí vedle těch zimních?

Pneu Continental All Season ContactNejlépe z testu vyšla pneu All Season Contact od výrobce Continental.

Celoroční pneumatiky šetří váš čas, pokud jste spíše sváteční řidič a nechcete dvakrát ročně přezouvat. Mohou pro vás také být tou ekonomičtější alternativou. Nepodávají často ale tak dobré výsledky jako pneu specializované na dané období. Jak obstály v testech ADAC? 

Nejlépe dopadly Continental AllSeason Contactna sněhu i mokru se jim dařilo docela obstojně, oproti tomu na suché vozovce to nebyla žádná sláva. V hodnocení těsně za ní jsou Goodyear Vector 4Seasons G2, kterému to šlo na mokru, ale sníh a suchá silnice nebyly příliš ideální. Michelin Crossclimate+ si oproti tomu poradily jak se suchem, tak s mokrem, ale na sněhu jim to příliš nešlo. S podobným souhrnným výsledkem se umístily také gumy Nokian Weatherproof, kterým se lépe dařilo v obtížných podmínkách, než na suché vozovce a byly poměrně hlučné.

 

Test celoročních pneu

Vybrali jste si a máte jasno? Výborně! A pokud se nechcete doma hmoždit s přezouváním na zimní gumy, zastavte se do našeho opavského pneuservisu – jsme tu pro vás.

Pořiďte si spolehlivé zimní pneu

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru