Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Zimní nebo celoroční pneumatiky Michelin: Vyberte si vítěze testů

V zimě se vám kvalitní pneu na autě vyplatí dvojnásob. Abyste dojeli za všech okolností, nespoléhejte jen na inteligentní pohon všech kol a pořiďte nejdůležitější bezpečnostní prvek – spolehlivé pneumatiky Michelin. Testy o nich hovoří jasně. Opakovaně se totiž umísťují na předních příčkách v německých testech ADAC i AUTOBILD. V článku se dočtete, které kusy bychom vám doporučili.

Auto s pneu Michelin
Zimní jízda na pneu Michelin je zábavná i bezpečná zároveň.

Proč se vyplatí vybavit vozidlo zimními pneumatikami

Podle výrobců letní pneumatiky ztrácí svou účinnost v momentě, kdy klesne teplota pod 7 °C a nezáleží na tom, zda-li je vozovka pokrytá sněhem či nikoliv. Kvalitní zimní pneumatika vám zajistí bezpečnou jízdu i v těch nejnáročnějších podmínkách. Ať už je sucho, mokro, sníh nebo led, jejich pružná pryž v kombinaci s hlubokými lamelami zaručují lepší přilnavost, ovladatelnost a zkrácenou brzdnou dráhu.

Přečtěte si také, kde se při přezouvání nejčastěji chybuje a kdy je nejlepší čas na přezutí. >>

Pneumatiky Michelin – sázka na jistotu

Chcete-li svůj vůz vybavit certifikovanými zimními pneumatikami, pak doporučujeme zvolit výrobce Michelin, který je jedničkou na trhu v Evropě. Zároveň se pyšní titulem technologického lídra na celosvětovém trhu s pneumatikami. Ne nadarmo Michelin jako jediná značka zvítězila ve všech významných motoristických podnicích, například: 

Francouzský pneumatikový velikán Michelin se orientuje na výrobu pneumatik pro osobní vozidla, užitkové minivany a SUV, nicméně v poslední době sklízí úspěchy i na poli pneumatik pro motocykly.

V roce 2020 zvítězily pneumatiky stáje Michelin ve všech kategoriích! 1. místo získaly pneumatiky Michelin Pilot Alpin 5 hned dvakrát, 2. místo Michelin Alpin 6 a 3. místo obsadily pneumatiky Michelin CrossClimate+.

Loni se umístily Michelin Alpin 6 na 4. místě a Michelin Crossclimate 2 dokonce na 1. místě testu TyreReviews 2022.

V čem jsou zimní pneumatiky Michelin tak jedinečné?

Na rozdíl od letních, zimní pneumatiky poskytují při teplotách pod 7 °C lepší přilnavost, neboť mají 10krát více lamel a o 10 % větší hloubku běhounu. Díky tomu zajišťují větší pružnost na kluzkých silnicích.

Zimní pneumatiky se od letních liší také chemickým složením pryže. Pryž byla speciálně vyvinuta tak, aby zůstala měkká i při nízkých teplotách a zaručovala maximální přilnavost i na kluzkém povrchu (mokro, sníh nebo led).

Jak je u Michelinu zvykem, směs bývá velmi odolná, a z hlediska kilometrového nájezdu nemá na trhu konkurenci. Běhoun se proto skládá z několika směsí. Michelinu se navíc podařilo vytvořit dezén se stejnými jízdními vlastnostmi po celou dobu užívání. Díky tomu směrový dezén snadno rozhrne husté sněhové závěje a garantuje skvělou trakci i na zmrzlé vozovce.

Zimní pneumatiky zajišťující bezpečí i v náročné zimě

Zima v podobě sněhových mrazíků a zledovatělých kaluží pro vás nemusí vždy znamenat stres či obavy o zdraví. Díky nejnovějšímu kousku Michelin Alpin 6, který si poradí i v těch nejnáročnějších zimních podmínkách.

Tyto pneumatiky jsou ideální v případě, pokud pravidelně čelíte náročným povětrnostním podmínkám. Zimní pneumatiky Alpin 6 výrobce navrhl tak, aby zajišťovaly optimální výkony při teplotách v rozpětí +7 °C až -20 °C. Díky unikátní technologii máte jistotu těch nejlepších výkonů i v extrémních podmínkách.

Pneu Michelin Alpin 6 v roce 2021 obsadila:

V roce 2022 se navíc v testech ADAC umístila v rozměru 185/65 R 15 a 215/60 R 16 na shodném 4. místě.

Hlavními výhodami pneumatik Michelin Alpin 6 jsou: vysoký kilometrový nájezd, skvělý výkon po celou dobu užívání, kratší brzdná dráha na sněhu, vynikající trakce. Příjemným bonusem je sportovní design vzorku pneumatiky, který se bude na vašem autě dokonale vyjímat.

Michelin Alpin 6

Novinka Michelin Alpin 6 si poradí i v těch nejnáročnějších zimních podmínkách.

Pro pohodlnou jízdu v zimních podmínkách doporučujeme i pneumatiky Michelin Pilot Alpin 5, které si výborně rozumí s osobními vozy i s SUV. Zkracují brzdnou dráhu na mokré i zasněžené vozovce o několik metrů a uspoří vám i palivo. Ověřili jsme u ní také nadstandardně dlouhou životnost. 

Pneu Pilot Alpin 5 SUV je šampión a vítěz testů ADAC 2020 v rozměru 235/55 R17 a v rozměru 245/45 R18 triumfovala ve stejném roce i v testech Autobild. Středová drážka v symetrickém dezénu vás ochrání proti aquaplaningu a speciální konstrukce zaručuje mimo jiné i větší odolnost bočnic. Toto je obutí, které vám umožní větší kontrolu nad řízením a vyšší stabilitu v jakýchkoli zimních podmínkách.

Michelin Pilot Alpin SUV

Pneumatika Michelin Pilot Alpin 5 nabízí efektivnější záběr na sněhu a ledu pro osobní vozy i SUV a k tomu výborný brzdný výkon na mokrých vozovkách.

Kdy zvolit celoroční pneumatiky

Když v zimě jezdíte spíš po městě než po sněhu a ledu, je pro vás ideální pneumatika Michelin CrossClimate 2, která přináší pocit bezpečí v teplotách od -10 °C až +30 °C. Jejich tajemství spočívá v kombinaci těch nejlepších vlastností letních a zimních pneumatik tak, aby vznikla pneumatika vhodná pro bezpečnou jízdu v jakémkoliv ročním období a ve všech jízdních podmínkách.

Pneu CrossClimate 2 obsadila v roce 2021 druhé místo v testech AUTO BILD. Rok nato utrhla 1. místo v testech TyreReviews 2022 v rozměru 225/40 R17 a svůj excelentní výkon potvrdila vítězstvím v nejnovějším testu AutoBild 2023 v rozměru 235/65 R17. Díky její speciální konstrukci se budete cítit bezpečně jak na suché, tak i na mokré vozovce. A že se hodí na celý rok, nemusíte řešit co půl roku její přezouvání. Šetříte tím svůj čas i peníze. 

Přečtěte si také: Jak se liší celoroční pneumatiky od letních a zimních? >>

Vítěz testu Michelin Crossclimate 2

Celoroční pneumatika Michelin CrossClimate 2 vhodná pro jízdu v jakémkoliv ročním období.

Bezpečně do práce i na lyže s kamarády

Německý výrobce myslel i na větší vozy. V zimě potřebují užitková vozidla kvůli vyšší váze a nerovnoměrnému zatížení velkou sílu záběru a stabilitu. Díky Michelin Agilis Alpin získáte takovou jistotu při cestě do práce i na sněhem pokryté cestě a s plně naloženým Transitem.

Tahle pneumatika se totiž pyšní hned několika technickými vychytávkami. Třeba:

  • celohloubkovými lamelami, které zvyšují ovladatelnost, 
  • větší množství samoblokujících lamel, které zajišťují vyšší stabilitu a skvělé brzdné vlastnosti,
  • technologií Durable Contact Patch, která oproti předchozímu modelu zvyšuje kontaktní plochu s vozovkou až o 27 %, a tím vás podrží i ve vyšší rychlosti na ledu,
  • nebo jedinečný dezén, který je mladším bratrem SUV dezénů a zvyšuje záběr na sněhu.

Zimní užitková pneumatika Michelin Agilis Alpin

Michelin Agilis Aplin vás podpoří za jakéhokoliv počasí i s plně naloženou dodávkou.

Celoroční dodávková pneumatika: když nevíte, kam dřív skočit

Plně vytíženým firmám doporučujeme celoroční pneumatiky vysoké kvality Michelin Agilis Crossclimate. Jsou synonymem bezpečnosti, komfortu, úspory a bezstarostné jízdy po celý rok. Kromě skvělých výsledků na sněhu, si vás získají i skvělým záběrem na blátě, štěrku i trávě.

V květnu roku 2022 tyto pneumatiky dokonce zvítězily v nezávislém testu AutoBild v kategorii celoročních pneu v rozměru 225/75 R16 C. Přes léto i v zimě vás podrží na mokré vozovce s přilnavostí ohodnocenou třídou A a díky speciálním ochranným štítům ji jen tak neprorazíte ani na stavbě. 

Oproti konkurenčním značkám má dokonce až o 46 % větší kilometrový nájezd a na každých 100 000 km ušetří v průměru 4 pneumatiky.

Celoroční užitková pneumatika Michelin Agilis Crossclimate

S Michelin Agilis Crossclimate ušetříte v průměru na každých 100 tisíc kilometrů za nákup 4 pneumatik.

Vyberte si pneumatiky, které budou vašemu autu sedět nejlíp a užijete si s nimi každou jízdu.

 

Volím pneu od Michelin

 

Zdroj fotografií: AZ Pneu, Michelin

Nahoru